• Actueel

Rotterdam-icoon Gerard Kerkum overleden

01 juni 2018

Gerard Kerkum Op Bouwplaats Doelen

Rotterdam kent vele wederopbouwiconen. Niet alleen gebouwen maar eveneens bestuurders, musici en bijvoorbeeld voetballers kenmerken de Rotterdamse wederopbouwperiode. Afgelopen zaterdag overleed voetbalicoon Gerard Kerkum, die behalve als voetballer van Feyenoord ook letterlijk meegebouwd heeft aan het na-oorlogse Rotterdam.

Verdediger Gerardus Gosewinus (Gerard) Kerkum (1930-2018) werd in 1946 lid van Feyenoord en speelde 362 competitie-, negentien beker- en veertien Europacupwedstrijden waarin hij achttien keer scoorde. Kerkum studeerde Bouwkunde aan de HTS en werkte bij aannemer Voormolen, onder andere aan de bouw van de Doelen. Na zijn actieve periode was hij bestuurlijk actief bij Feyenoord.

Lees ook het artikel in het AD.

De crematie zaterdag 2 juni as. is in besloten kring, maar bij de voorafgaande afscheidsdienst in het Maasgebouw zijn supporters welkom. Na afloop wordt voor het Maasgebouw een erehaag gevormd om Kerkum een laatste groet te brengen.

De familie van de oud-voetballer en voormalig voorzitter wil geen bloemen, maar vraagt donaties voor de Stichting Overleven met Alvleesklierkanker van clubarts Casper van Eijck. In het Maasgebouw komen collectebussen te staan. Daar is ook een condoleanceregister.