• Actueel

Gemeente maakt werk van Delftsestraat

21 februari 2020

Delftsestraat FH SAR

De gemeenteraad Rotterdam is akkoord gegaan om maximaal 23 miljoen euro aan drie panden van het Schiekadeblok en de parkeerstrook naast het spoor uit te geven om zo de regie in het Central District te behouden.

De drie panden aan de Delftsestraat en de parkeerstrook langs het spoor zijn nog geen eigendom van de gemeente. Om deze te bemachtigen, wordt de Wet Voorkeursrecht Gemeenten ingesteld, wat betekent dat eigenaars verplicht zijn hun eigendom als eerste aan de gemeente aan te bieden.

Het gebied staat al geruime tijd in de planning om te ontwikkelen maar de plannen zijn tot op heden nog niet van de grond gekomen. Door de regie in het gebied te behouden kan de gemeente aan de slag met de voorliggende plannen. Het Amsterdamse G&S heeft plannen voor 800 woningen en vier kantoorpanden. Urban Minds wil volgens het AD een toren van 200 meter hoog en 750 woningen ontwikkelen, maar dat ziet de gemeente niet zitten. Ook heeft de gemeente plannen voor aanpassingen op straatniveau zelf bleek tijdens het Publiek College op 21 januari. Hierdoor wordt de zorgvuldige detaillering van de Delftsestraat beter zichtbaar en wordt de straat in plaats van een achterkanten-straat een verblijfsgebied. Bijgevoegd beeld geeft een impressie van een mogelijke aanpassing in de straat.

Dit voorjaar presenteert wethouder Kurvers verschillende plannen voor de ontwikkeling van het gebied.

Bron: AD Nieuwsblad & LG Architecten (artist impression)