• Actueel
  • Nieuw

Focus op het Centrum

08 januari 2021

Nl Hana 2 24 01 04 0 911 5067

Bouwput voor het Hilton Hotel vanaf het Shell-gebouw, 16 augustus 1960

Fotograaf Herbert Behrens, Anefo, Nationaal Archief

Platform Wederopbouw Rotterdam is in 2016 gestart met de ontginning van alle wederopbouw in Rotterdam. Om dit immense project enigszins overzichtelijk te maken zijn we begonnen met de gebieden BINNEN de brandgrens. De gebieden buiten de brandgrens komen na 2021 aan bod. Tot op heden zijn het Laurenskwartier, Hoogkwartier, Wereldhaven, Central District, Baankwartier, Zomerhofkwartier en als laatste het Wijnhavenkwartier (Maritiem District) ontgonnen. Voor het komende jaar staan onder andere Tussendijken, Coolhaven, Kralingen en het Centrum op de planning. Er blijft dus genoeg te ontdekken op onze website! De nieuwste ontginning betreft het Centrum. Het gebied tussen WestBlaak, Westersingel, Weena en Coolsingel.

Vanaf vandaag voegen we elke week een nieuw gebouw, kunstwerk of plek uit het Centrumgebied aan onze website toe. Een aantal werken in het Centrum, de Rijksmonumenten, hadden we reeds beschreven. We hebben het natuurlijk over de Bijenkorf, het Ding, Bioscoop Thalia, De Lijnbaan, de Robaver (Donner), de Doelen en het Hilton.

We beginnen met het algemene verhaal over het Centrumgebied. Klik hier voor het artikel. Daarna kunt u artikelen over Jungerhans, Ter Meulen, het Holbeinhuis, het Schouwburgplein en nog veel meer verwachten! Hou de website, Linkedin, Facebook of Instagram in de gaten.