• Actueel

Floriade Feuilleton

Geplaatst op 01 mei 2020

Floriade Feuilleton

Tekening van J. Visser uit 1960 van de ingang Floriade aan de Koningshof met de beelden van Henri Moore.

Stadsarchief Rotterdam

Op 25 maart 2020 was precies zestig jaar geleden de opening van de Euromast en de allereerste Floriade, de internationale bloemen- en tuinbouwtentoonstelling. Het Rotterdamse evenement duurde een half jaar en bracht meer dan vier miljoen bezoekers op. De Euromast blijkt nog steeds een grote publiekstrekker en de zevende editie van de Floriade wordt volgend jaar in Almere gehouden.

Na de publiekstrekkers Ahoy' en E55 was de Floriade het derde grote en succesvolle evenement voor Rotterdam. Op het festivalterrein had het nieuwsblad Het Vrije Volk een pers- en drukruimte geïnstalleerd. Een half jaar lang verscheen iedere dag, behalve de zondag een Floriade-editie.

In het kader van het zestig-jarig bestaan doet de redactie van Platform Wederopbouw Rotterdam verslag van informatieve, opmerkelijke en grappige wetenswaardigheden over de Floriade en Euromast. Daarnaast vangt dit Floriade Feuilleton de tijdgeest van 1960. En zoals u zult zien, sommige dingen zijn erg veranderd maar sommige dingen veranderen niet.

Veel leesplezier!

Deel 1: Krant op locatie

Deel 2: Bloeiende ontwerpen

Deel 3: De extra gratis attractie

Deel 4: Werknemersprotest

Deel 5: De 1-april grap

Deel 6: Succesvolle organisator: Jacques Kleiboer

Deel 7: Gesloten Ahoy-hallen

Deel 8: Meeliften op reclame Floriade

Deel 9: Rotterdam Tourist Info toen en nu