• Actueel

Fijne (virtuele) feestdagen!

24 december 2020

1970 dec NEH kerstverlichting AG NL Rt SA 4121 22389 4 11 01

Het feestelijke faculteitsgebouw van de Erasmus Universiteit (NEH) in december 1970.

Ary Groeneveld, Stadsarchief Rotterdam

Beste wederopbouwliefhebber,

Ook voor Platform Wederopbouw Rotterdam was 2020 een ongewoon jaar. Veel van onze activiteiten zijn uitgesteld naar 2021 of hebben slechts digitaal plaatsgevonden. De expositie Waterstad, Wederopbouw en Wonen in The Red Apple was gedurende acht weken wel te bezichtigen, een verlenging in de kerstvakantie zat er helaas niet in. Wat kunt u allemaal wel doen in deze lockdown?

Expositie virtueel

Toen we te horen kregen dat we de expositie niet konden verlengen, hebben we met Waterstadgenootschap Rotterdam besproken wat we zouden doen. Veel mensen hadden nog langs willen komen! Uit reacties van bezoekers bleek dat onze uitleg bijzonder gewaardeerd werd. We besloten stante pede filmpjes van 5 à 7 minuten te maken, waar bij elk thema iemand anders van ons team uitleg geeft. Het was even zweten zonder camera-ervaring, veel omgevingsgeluid en grote tijdsdruk, maar het is gelukt en we hebben het met heel veel plezier gemaakt! Vanaf eerste kerstdag plaatsen we elke dag een filmpje online. U vindt de serie filmpjes hier. Wilt u niets missen? Klik dan op abonneren. We wensen u heel veel kijkplezier.

Artikelen en verhalen

Aan de basis van de tentoonstelling liggen de artikelen en verhalen uit het Maritieme District. Wilt u deze nog eens rustig doorlezen en bekijken? Klik dan hier. Uiteraard staan er op de website veel meer gebouwen, gebieden en verhalen. Kunt u niet kiezen? Wacht dan rustig af en laat u verrassen. Vanaf januari plaatsen we elke week een NIEUW gebouw op onze site. Ook op facebook en instagram houden we u hiervan op de hoogte.

Zelf wandelen?

Zin om zelf te wandelen en tegelijkertijd een verhaal en informatie over het Maritiem District te horen? Loop dan de Soundwalk ‘De appel valt niet ver van de boom’ van Theater in Context. De zintuiglijke podcast-route wordt afgespeeld op uw eigen telefoon. Kijk op www.theaterincontext.nl

Rondleiding vanuit uw stoel?

Misschien wilt u een ander stuk van Rotterdam verkennen zonder een stap te verzetten? Bekijk dan op uw gemak de virtuele wandeling van Opbouwdag vanaf de Euromast door het Park, langs De Pot, de voormalige jeugdherberg en Dijkzigt. Uw gids is Paul Groenendijk.

We wensen u fijne feestdagen en tot in het nieuwe jaar!

Met vriendelijke groet,

Team Platform Wederopbouw Rotterdam