• Actueel

Extra tour door Central District

10 oktober 2019

Schiekadeblok Stadarchief klein

Schiekade met links het Shellgebouw en rechts het Schieblock

Stadsarchief Rotterdam

Vanwege de grote belangstelling organiseert Platform Wederopbouw Rotterdam een extra tour op zondag 24 november aanstaande door het zakelijke en creatieve wederopbouwhart van Rotterdam, het Central District. Met afsluitend koffie en koek Op het Dak.

Paul Groenendijk, onze wederopbouwkenner, neemt je mee in de historie van dit centraal gelegen gebied. Je komt langs de verborgen parel en rijksmonument het Bouwcentrum, het monumentale Groothandelsgebouw maar ook de rauwe gebouwen aan de Delftsestraat, het mooie Hofplein en het getransformeerde Shellgebouw. Je doorkruist het zakelijke en creatieve wederopbouwhart van Rotterdam aan de hand van verhalen en bijzondere feiten: het geheelonthoudershotel, de vrijmetselaarsloge en een monument voor Churchill.

De tour eindigt Op het Dak, oftewel bovenop het creatieve Schieblock met de Dakakker, waar je onder genot van een gratis kopje koffie of thee met een koekje een prachtig uitzicht over Rotterdam hebt.

Verzamelen om 14.00 uur voor de ingang van het Schieblock aan de Schiekade 189. Tickets kosten 10 Euro en zijn te bestellen via deze link.

Voor meer info mail naar evenementen@wederopbouwrotterdam.nl

Foto: Stadsarchief Rotterdam, Schiekade met links het Shellgebouw en rechts het Schieblock.