• Actueel

Expositie Wederopbouw Kralingen vanaf ??

20 december 2021

1961 Hoofdfoto expo scooter AG NL Rt SA klein

De Oostzeedijk in 1961.

Ary Groeneveld, Stadsarchief Rotterdam

Ja dat dachten we: vanaf vrijdag 31 december 12:00 uur is de expositie Wederopbouw Kralingen geopend voor publiek. Helaas zullen we nog even moeten wachten en hopen we dat de expositie vanaf 15 januari zijn deuren opent.

Waar gaat het over? Kralingen West, het meest getroffen deel van Kralingen tijdens het bombardement in 1940, is een geliefde woonwijk met verschillende buurten. Van monumentale woningen tot na-oorlogse appartementen. Van studentenhuizen tot verzorgingshuizen. Een bijzondere mix van vooroorlogse architectuur, wederopbouw en stadsvernieuwing. Nergens kun je zo vaak de brandgrens oversteken als hier.

De tentoonstelling laat zien hoe de kale vlaktes vorm gegeven werden met een moderne stedenbouwkundige opzet en oog voor de woonwensen van toekomstige bewoners. Het Vrije Volk met zijn redactiegebouw en drukkerij was een van de weinige bedrijven die terugkeerden in de wijk.

Zet vast in uw agenda: U bent van harte welkom vanaf het moment dat we opengaan op elke vrijdag t/m zondag van 12:00 tot 17:00 uur tot en met zondag 13 februari 2022 in Galerie Kralingen ('s Lands Werf 121). Ten tijde van de tentoonstelling organiseren we eveneens rondleidingen en lezingen.

Voor actuele informatie kijk op de Expositie Kralingen-pagina.