• Actueel

Expositie Depot: Curacao is always on my mind, in het voetspoor van Henkes

Geplaatst op 10 november 2023

Dolf Henkes curacaose jongen Museum de Rietgors Papendrecht

Curacaose jongen van Dolf Henkes

Museum De Rietgors, Papendrecht

Verhalenhuis Belvédère opent op 10 november in het Depot van Boymans van Beuningen het programma ‘Curaçao is always on my mind / Kòrsou semper den mi mente.’ Zes jonge kunstenaars in het voetspoor van Dolf Henkes: Adara Godschalk, Aishah Granviel, Julian Crestian, Gerson Kronstadt, Roxy Capriles en Leomar Imperator.

De Rotterdamse kunstenaar Dolf Henkes stapte eind 1945 op de boot naar Curaçao. Alles op het eiland zou een diepe indruk op hem maken na die donkere oorlogsjaren thuis – de kleuren, het licht, het leven van alledag. De archetypische kenmerken en thema’s van het eiland wist hij te verwerken in een heel eigen, moderne beeldtaal. Hij sloot het eiland in zijn hart en dat zou van blijvende invloed op zijn werk zijn.

Vanaf 10 november en de twee weekenden daarna zijn in Verhalenhuis Belvédère in het Depot van Boijmans van Beuningen kunstwerken te zien van de zes kunstenaars. Ze komen allen van Curaçao en hebben op de Willem de Kooning Academie gestudeerd of studeren daar nog. Speciaal voor deze gelegenheid hebben ze nieuw werk gemaakt met Curaçao en Dolf Henkes in gedachte. Eén van de kunstwerken zal worden aangekocht door de Hogeschool Rotterdam voor de nieuwe locatie op zuid.

Verhalenhuis in het Depot is iedere zaterdag en zondag van 12 – 16 uur te bezoeken. U dient wel een tijdslot en ticket te boeken. Dat kan via deze link.