• Actueel

Een gezond en gelukkig 2020!

01 januari 2020

NL Ha NA 2 24 01 05 0 919 9990

Waar het halve team van Platform Wederopbouw Rotterdam geveld was door de griep wensen wij eenieder een heel gezond en gelukkig 2020 toe!

We danken onze lezers voor de enthousiaste en positieve reacties die we hebben mogen ontvangen. En we hopen jullie dit jaar eveneens te mogen verrassen met nieuwe artikelen, persoonlijke verhalen en heel veel leuke activiteiten over de wederopbouw van Rotterdam.

De foto uit 1967 van een grieperige man geeft een mooi tijdsbeeld weer. Ziek was je in de stoel met een kamerjas aan en koeling op het hoofd. De gezonde sinaasappel en een flesje hoestdrank of penicilline? De fles komt van de apotheek dus penicilline zou zomaar kunnen. De kwikthermometer van glas ligt op een potje, vermoedelijk met vaseline. U weet wat dit betekent.... En het flesje erachter met het etiket: niet om in te nemen is waarschijnlijk alcohol om de thermometer schoon te maken. Het buisje met tabletten weten we niet meteen te herleiden, het zou een Aspro Bruistablet om de koorts te verlagen kunnen zijn. De foto komt van het Nationaal Archief, collectie Elsevier, Ron Kroon.