• Actueel

Doopsgezinde kerk blijft behouden als muziekwerf

Geplaatst op 17 november 2021

Doopsgezinde kerk blijft behouden als muziekwerf
Marlies Lageweg, Platform Wederopbouw Rotterdam, 2021

We schreven eerder in ons artikel dat de Doopsgezinde Kerk in 2019 door stichting Droom en Daad werd gekocht. Sinds vandaag is het officieel dat het gebouw wordt getransformeerd tot een dynamische plek voor jeugdorkesten en -koren. Het afgelopen jaar heeft de Stichting onderzoek gedaan naar passende toekomstige bestemmingen en de bouwkundige mogelijkheden. Onder de nieuwe naam wordt Muziekwerf de eerste permanente oefen- en concertlocatie in Nederland gericht op kinderen en jongeren.

In Muziekwerf kunnen jeugdensembles onder één dak creëren, repeteren en presenteren. Plezier in het ‘samen muziek maken’ staat centraal bij alles wat er gebeurt. Muziekwerf wordt een inspirerende ontmoetingsplek voor Rotterdamse jongeren van 6 tot 26 jaar, van beginner tot professional en hun publiek. Muziekwerf wil meer kinderen langer samen muziek laten maken door een divers aanbod te faciliteren van muziekgezelschappen.

De filantropische stichting Droom en Daad wil als hoeder van Rotterdams cultureel erfgoed markante gebouwen behouden voor toekomstige generaties. Ook wil ze met deze transformatie de ontwikkeling van Rotterdamse jeugdorkesten en -koren een impuls geven en daarmee bijdragen aan de muzikale ontwikkeling van kinderen en jongeren. Het imposante Flentrop orgel uit 1957 in de kerkzaal blijft eveneens behouden en biedt unieke mogelijkheden voor studenten en concerten.

Orgel in de Doopsgezinde Kerk. Bron: Marlies Lageweg, Platform Wederopbouw Rotterdam