Bijenkorf opnieuw verlicht

Bijenkorf opnieuw verlicht

Bijenkorf 4 Marlies Min

Het gebouw van De Bijenkorf Rotterdam is van de hand van architect Marcel Breuer (1902-1981) en rijksmonument. Nadat in 2018 de renovatie van het kunstwerk van Gabo, het Ding, was afgerond, was hun eigen pand aan de beurt.

In het interieur is de trappenhal weer zichtbaar en hebben de eerste etage en parterre een transformatie ondergaan. Op de vernieuwde afdeling damesmode is de stijl van Breuer weer duidelijk zichtbaar. Aan de historische gevel is de oorspronkelijke verlichting in de ramen is in ere hersteld, evenals de verlichting in de loggia's en de belichting van de vlaggen. Daarnaast is ook de (blauwe) zonwering teruggebracht zoals Breuer deze ontworpen heeft.
De Bijenkorf is na alle verbouwingen klaar voor de opening van de vernieuwde Coolsingel.

Lees hier het artikel over het ontwerp van Warenhuis De Bijenkorf.