• Actueel

Bibliotheekcollege Toerisme in oorlogstijd vrijdag online

04 juni 2020

1941 VVV bord na bombardement NL Rt SA 4202 XVII 19 08

Paul Groenendijk hield een paar weken geleden een bibliotheekcollege over Toerisme rond de Tweede Wereldoorlog. Een wonderlijk maar tegelijk optimistisch verhaal over Rotterdam als toeristenstad, getuige de foto van het VVV-bord uit 1941 (Stadsarchief Rotterdam). Het college, zonder publiek, werd opgenomen en is vanaf morgen te bekijken.

Het college was onderdeel van de expositie en mediawandproductie over Rotterdam als toeristenstad: Rotterdam een attractie?!. De aanleiding voor deze activiteiten was het zestigjarig bestaan van de Euromast, de Floriade en de komst van het Eurovisiesongfestival. Zoals bekend is de expositie gelijk met het Songfestival verplaatst naar 2021. De bibliotheek bood echter in samenwerking met Open Rotterdam aan het college door te laten gaan. In tijden van minder culturele mogelijkheden een heel mooi aanbod!

Het college Toerisme in oorlogstijd, is aanstaande vrijdag 5 juni vanaf 13:00 uur online via Open Rotterdam en het social media en Youtube-kanaal van de bibliotheek Rotterdam te volgen. Dit is de link: https://www.youtube.com/watch?v=I7yvzOH3s8Y

Op zaterdag 6 juni vanaf 18:30 uur wordt het college op Open Rotterdam TV uitgezonden.