• Actueel

Bakkers Boompjes gesloopt

Geplaatst op 03 november 2017

Bakkers Boompjes gesloopt

Het kantoorgebouw Boompjes 55-57 uit 1969 ontworpen door architect H.D. Bakker wordt gesloopt. Ontwikkelaar Provast i.c.m. First Sponsor Group Limited heeft OZ Architect opdracht gegeven om een 110 meter hoge woontoren te ontwerpen. De toren aan de Maas zal een belangrijke bijdrage gaan leveren aan de skyline van Rotterdam.

In The Terraced Tower komen tot in totaal 340 woningen, 258 huurwoningen en 82 koopwoningen. Hiernaast krijgt het gebouw een tweelaagse ondergrondse parkeergarage met 212 parkeerplaatsen en een fietsenstalling voor 688 fietsen. Op de gehele begane grond komen diverse commerciële voorzieningen en horeca.

Eerdere plannen om het oude gebouw van de Rotterdamse architect Bakker te transformeren bleek niet haalbaar. Het karakteristieke gebouw was tot eind 2015 in bezit van Delta Lloyd. In het gebouw was onder andere Erasmus Verzekeringen gehuisvest dat sinds 2007 onderdeel is van Delta Lloyd. In het gebouw waren voor de sloop o.a. Kaan Architecten en Urbis bureau voor stadsontwerp gevestigd.