• Actueel

Activiteiten tijdens ExPo ZoHo

Geplaatst op 21 december 2022

Expo Zoho bezoekers

Bezoekers krijgen een rondleiding bij de ExPo ZoHo

Platform Wederopbouw Rotterdam

De ExPo Zoho over het verhaal en toekomst van het Zomerhofkwartier loopt t/m zondag 22 januari 2023. Behalve de tentoonstelling en diverse kunstuitingen zijn er meerdere activiteiten gepland in of vanuit galerie Neck of the Woods aan de Heer Bokelweg in gebouw Katshoek. Een voorlopig overzicht:

Rondleidingen woensdag 28 december en zaterdag 14 januari

Architectuur- en wederopbouwkenner Paul Groenendijk neemt u mee op reis door het Zomerhofkwartier en Pompenburg (klein Volendam). De route start om 14:00 uur bij Galerie Neck of the Woods en eindigt na ongeveer anderhalf uur met een drankje en versnapering. Tickets kosten 12,50 euro. Bestel hier uw tickets voor 28 december en hier uw tickets voor 14 januari.

Lezingen in galerie Neck of the Woods

1. Hofpleinlijn en de wederopbouw (11 januari 14:00 en 18 januari 20:00 uur):

Wendelien Lans vertelt alles over de Hofpleinlijn van voor de oorlog, na de oorlog met het station van Van Ravesteyn en de afbraak maar ook de ontwikkelingen van de Hofbogen en de plannen voor het dakpark. De lezing is gratis bij te wonen, aanmelden is niet verplicht. De lezing wordt twee keer gegeven: woensdagmiddag 11 januari om 14:00 uur & woensdagavond 18 januari om 20:00 uur.

2. Wederopbouw in het Zomerhofkwartier (11 januari 20:00 uur):

Architectuurhistoricus Wijnand Galema en wederopbouwkenner Paul Groenendijk verhalen u op de bijzondere ontdekkingen die zij deden tijdens de historische verkenningen in het Zomerhofkwartier, Pompenburg en Delftsestraat. De lezing op woensdagavond 11 jan 20:00 uur kost 3,50 euro en u kunt zich via deze link aanmelden.

3. Kaartlezen in het Zomerhofkwartier (22 januari 14:00 uur):

Stedenbouwkundige Elizabeth Poot laat u aan de hand van verschillende kaarten van het gebied de stedenbouwkundige ontwikkelingen van de wijk zien. U krijgt antwoord op vragen als: Waar komt de naam Zomerhofkwartier vandaan en Waarom is het Hofplein verplaatst? De afsluitende lezing op zondagmiddag 22 januari 14:00 uur is vrij te bezoeken, aanmelden is niet verplicht.

Performances

1. Doppelganger (19 & 20 januari 19:00 uur):

Kunstenaar Muxyigen Chen creƫert een audiovisuele beleving over dubbelgangers. Tickets voor de perfomance op donderdag 19 & vrijdag 20 januari 19:00 uur worden aan de deur verkocht en kosten 4 euro voor studenten, en 7 euro voor niet-studenten.

2. Afbraak folly Paul Vinken (21 januari 17:00 uur):

The Art Butchers maken een performance rondom de afbraak van de plafondhoge folly van kunstenaar Paul Vinken. De performance op zaterdag 21 januari vanaf 17:00 uur is gratis te bezoeken.

Bezoekersinfo

De tentoonstelling is tot en met 22 januari 2023 gratis te bezoeken in Galerie Neck of the Woods, Heer Bokelweg 157. De reguliere openingstijden zijn:

do 15:00 - 19:00 uur

vr 13:00 - 17:00 uur

za 13:00 - 17:00 uur

Partners en ondersteuning

De expositie is een initiatief van Platform Wederopbouw Rotterdam, Galerie Neck of the Woods, bewoners Agniesebuurt-Provenierswijk, Liskwartier & Oude Noorden en ZOHO citizens.

Op de expositie is werk te zien van studenten van de Hogeschool Rotterdam, grafisch ontwerpers Laura Aranda (affiche), David Smeulders (panelen), en kunstenaars Georg Bohle, Jojanneke van den Bosch, Muxingye Chen, Emma Kroos, Shonali Shetty, Paul Vinken en Marlies Lageweg.

Met dank aan CBK, Nationaal Coƶperatiemuseum, Xior, Dura Vermeer, Synchroon, JP Van Eesteren, wijkraden Agniesebuurt-Provenierswijk, Liskwartier & Oude Noorden gemeente Rotterdam, Meshprint Club, Leyten/Stebru en Cultuur Concreet.