• Actueel

70 jaar Groot Handelsgebouw met nieuwe rooftop

Geplaatst op 16 oktober 2023

70 jaar Groot Handelsgebouw met nieuwe rooftop

Kunstproject Collission in het Groot Handelsgebouw

Groot Handelsgebouw, Aurelie, 2023

Dit jaar viert het Groot Handelsgebouw haar 70-jarig bestaan. Het Groot Handelsgebouw telt momenteel 450 huurders, van zzp’ers tot multinationals en biedt hun meer dan een werkplek alleen. Het gebouw is ook de thuisbasis van een steeds groter wordende gemeenschap van nieuwe maakbedrijven en creatieve ondernemers. In het co-werkconcept Kleinhandel kunnen zelfstandige ondernemers kantoorruimte huren en gebruik maken van alle faciliteiten die het gebouw te bieden heeft.

Deze zomer opende Jamestown een gezinsvriendelijke hotspot op het dak. The Rooftop at GHG, die voor iedereen toegankelijk is, is niet alleen een speelhal met arcadegames, tafelvoetbal en een minigolfbaan, maar heeft ook een terras en een restaurant met schitterend uitzicht over de stad.

De opening van het dak is onderdeel van een groter plan om het gebouw open te stellen voor het publiek. Het Groot Handelgebouw blijft niet alleen een plek waar bedrijven kunnen groeien en floreren, maar wordt ook een moderne ontmoetingsplek voor inwoners en bezoekers van Rotterdam. Zo haalde Jamestown een paar jaar geleden het kunstproject ‘Collision Project’ vanuit New York naar het gebouw en is onlangs de expeditiestraat op de eerste etage omgetoverd tot Maaskantpark, een groene oase voor huurders midden in het gebouw. Daarnaast weten veel Rotterdammers Krozant te vinden, een populaire croissanterie die zich inmiddels genesteld heeft in het pand.

Zin in een bezoek aan The Rooftop at GHG? Reserveer dan een gratis timeslot. Let op, het restaurant is tot eind december geopend.

Arcade van The Rooftop at GHG, By Rox, 2023