Lezing Op Locatie in Schiekadeblok

Lezing Op Locatie in Schiekadeblok

De lezingenreeks in het Baankwartier wordt uitgebreid met het Central District. Aanstaande zondag 17 maart is de eerstvolgende Lezing Op Locatie uit de serie Baankwartier in bioscoop Cinerama. Aankomende dinsdag 9 april starten we de wederopbouwontginning in Central District met een Lezing op Locatie in het veelbesproken Schiekadeblok. We nodigen u daarom van harte uit om de lezing bij Crimson Architectural Historians te bezoeken.


Serie LOL Baankwartier

De ontginning van de wederopbouw in het Baankwartier is gereed en toegevoegd aan de website. De tentoonstelling tot en met 19 mei bij galerie DIG IT UP is de afsluiting van dit cultuur- en architectuurhistorisch onderzoek. We hebben het traject aangevuld met rondleidingen en Lezingen Op Locatie waarvan de eerste, in de Maastorenflat, is geweest. Aanstaande zondag is de tweede editie in bioscoop Cinerama. Historische feiten, filmpjes en een blik achter de schermen worden u voorgeschoteld door Paul Groenendijk. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

Datum zondag 17 maart 14.00 - 15.30

Locatie Cinerama, Westblaak 18

Deelname gratis, aanmelden via contact@digitup.nl


Ontginning Central District

Platform Wederopbouw Rotterdam is inmiddels gestart met het volgende wederopbouwgebied in de binnenstad: Central District. De wederopbouwarchitectuur binnen dit gebied is erkend, gelet op de rijksmonumenten Groothandelsgebouw, Stationspostkantoor (Central Post) en Bouwcentrum (Greenchoice), het epicentrum van Opbouwdag 2019. Het Schiekadeblok is echter een ander verhaal en vormt het middelpunt van roerige ontwikkelingen. Vanuit het Boekman-bedrijfsverzamelpand maken we een start met de ontginning van de wederopbouw in dit gebied.

We duiken deze middag de geschiedenis in, tonen verrassende informatie en zijn benieuwd naar de ervaringen van gebruikers van dit of aangrenzende panden. Hoe bewust is men zich van de omgeving in dit gebied en welke voor- en nadelen kleven er aan?

Datum 9 april 15.00 - 17.30 Locatie Crimson Architectural Historians, Delftsestraat 33

Deelname gratis, aanmelden niet verplicht

Programma

  • 15.00: Inloop
  • 15.15: Introductie Platform Wederopbouw Rotterdam
  • 15.30: Het Boekmanpand (Michelle Provoost, Crimson Architectural Historians)
  • 15.45: Cultuurhistorische verkenning Central District (Wijnand Galema architectuurhistoricus)
  • 16.30: Dialoog (Amanda Terpstra, Platform Wederopbouw Rotterdam)
  • 17.00: Borrel
  • 17.30: Einde

We hopen op uw komst en vooral op een nieuwsgierige blik!

Foto: Wijnand Galema